Het Rotterdams Manifest geëvalueerd

De gemeente Rotterdam is een van de eerste Nederlandse gemeentes die besloot om extra aandacht te besteden aan burgerschapsonderwijs.

In dit artikel

Gerichte subsidie

Met een gerichte subsidieregeling en ambities vastgelegd in het Rotterdams Manifest zijn de afgelopen periode de nodige tijd en middelen geïnvesteerd in de verschillende onderwijssectoren. Wat heeft dat opgeleverd? In het rapport De Toekomst van het Rotterdamse Burgerschapsonderwijs evalueren Lieve Heijsters en Bram Eidhof tot welke ervaringen en inzichten het beleid heeft geleid.

bram-eidhof-bureau-common-ground

Bram Eidhof

Bram Eidhof is de oprichter van bureau Common Ground. Hij houdt van actie en reflectie. Scherpzinnige analyses en constructieve oplossingen gaan bij hem hand in hand.

Misschien vind je dit ook interessant:
bureau common ground, burgerschapsonderwijs
Kwaliteitszorg
Artikel

We zijn ervan overtuigd: kwaliteitszorg kan ontzettend leuk zijn. Tenminste, als je een manier vindt die bij je school past. Het niet stopt bij het op een rij zetten van de resultaten....

bureau common ground, burgerschapsonderwijs
Doorlopende leerlijn
Artikel

Doorlopende leerlijnen zijn dé manier om een doelgericht curriculum voor burgerschapsonderwijs te ontwikkelen. Via je schoolcultuur en je curriculum breng je je visie op burgerschapsonderwijs in de praktijk. Een sterke leerlijn levert...

bureau common ground, burgerschapsonderwijs
Stadslab
Artikel

Stadslab draagt bij aan de democratische vaardigheid van Amsterdamse kinderen door samen met docenten goed burgerschapsonderwijs te ontwerpen. Leerlingen onderzoeken wie zij zijn, wat zij belangrijk vinden en welke verschillen en overeenkomsten...

vier-tips-voor-een-doorlopende-leerlijn-burgerschap
Vier tips voor een doorlopende...
Artikel

Time flies! De dagen beginnen langer te worden en de voorjaarsvakantie nadert. Voor een docent als ik betekent dat uitkijken naar een periode met veel lange weekenden maar ook een licht zenuwachtig...

Over bureau Common Ground

Bij bureau Common Ground zijn we gespecialiseerd in burgerschapsonderwijs. Daar bouwen we met scholen aan, via begeleiding, trainingen en workshops. Daarnaast adviseren we andere organisaties die met burgerschapsonderwijs aan de slag willen, zoals het ministerie van OCW, uitgevers, de Anne Frank stichting of de bibliotheken van de provincie Utrecht. Wil je graag ondersteuning bij het verwerken van de basiswaarden in je schoolcultuur of curriculum? Of een workshop in hoe je hier les over kan ontwerpen of geven? Neem dan contact met ons op via info@bureaucommonground.nl.

“Nadat ik de explainer over solidariteit had gedownload, voelde ik me echt geïnspireerd en gemotiveerd om dit belangrijke onderwerp in mijn lessen te behandelen. De heldere uitleg en praktische tips hebben me geholpen om de kern van solidariteit beter te begrijpen en deze kennis effectief over te brengen aan mijn leerlingen. De explainer was een waardevol hulpmiddel bij het creëren van betrokkenheid en discussies over saamhorigheid en zorg voor elkaar. Ik raad deze explainer ten zeerste aan aan andere docenten die solidariteit willen integreren in hun onderwijs en leerlingen willen inspireren om actieve burgers te worden.”

We werken met

400+ scholen en educatieve partners

Privacy en gegevensbescherming

Bij Bureau Common Ground hechten we veel waarde aan privacy en gegevensbescherming. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in burgerschapsonderwijs!