Soort: Boek

Alle artikelen uit deze categorie

01
Wereldgericht onderwijzen: Biesta in de Praktijk
Bram Eidhof e.a.
september 2023

Veel leraren vinden Biesta’s werk inspirerend. Maar wat bedoelt Biesta precies en hoe breng je het in de praktijk? Wereldgericht onderwijzen. Biesta in de praktijk laat op concrete wijze zien hoe je aan de slag kunt gaan de drieslag en hoe je subjectficatie kan stimuleren. Samen met Maartje Janssens en Jelle Ris schreef Bram dit boek om helderheid te creëren en handvatten te bieden.

01
Zelf het verschil maken
Dieuwertje de Graaff e.a.
september 2022

Zwarte Piet, catcalling, wachtlijsten in de GGZ, onbetaalbare woningen: het zijn maatschappelijke problemen waarvoor oplossingen moeten komen. Maar hoe kun je het verschil maken en een kleine revolutie ontketenen? In dit boek komen tien inspirerende polderrevolutionairen aan bod. Van links tot rechts, en van de instagramactivist tot de advocaat. Of het nu Jerry Afriyie, Yassin Elforkani, Don Ceder, Jenny Douwes.

01
Handboek burgerschapsonderwijs, editie wereldburgerschap
Bram Eidhof
september 2021

Geïnspireerd door scholen die extra aandacht willen aan mondiale kwesties schreven we een speciale Wereldburgerschapseditie van het Handboek Burgerschapsonderwijs. Met uitleg over wat wereldburgerschap is en vijf portretten van scholen die op een bijzondere manier wereldburgerschapsonderwijs vorm geven.

01
Handboek Burgerschapsonderwijs
Bram Eidhof
maart 2021

Jaren voor er nieuwe wetgeving over burgerschapsonderwijs kwam, schreef bureau Common Ground het Handboek Burgerschapsonderwijs, met bijdrages van Coen Gelinck en Hessel Nieuwelink. Daarin staat alles wat je wil weten over burgerschapsonderwijs. Zoals dat abstracte begrip nou precies betekent, hoe je een visie formuleert of onderwijs ontwerpt. Inclusief wetenschappelijke inzichten en sprekende praktijkvoorbeelden. Na de populaire eerste en tweede editie volgt binnenkort een derde...

01
Het Wilhelmus voorbij
Bram Eidhof
maart 2018

Laten we er niet omheen draaien: het maatschappelijk en politiek debat over burgerschapsonderwijs kent vaak weinig diepgang. En een begrip als burgerschap blijft vaak maar vaag en abstract. Hoe dat komt, en hoe politiek Den Haag toch uit de impasse kan geraken, beschrijft Bram Eidhof in het pamflet Het Wilhelmus Voorbij.

Privacy en gegevensbescherming

Bij Bureau Common Ground hechten we veel waarde aan privacy en gegevensbescherming. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in burgerschapsonderwijs!