Video afspelen

Onze werkwijze

Werken aan het fundament voor burgerschapsonderwijs. We bouwen voort op goede praktijken en expertise binnen je school. We gebruiken veranderkundige inzichten voor draagvlak in en betrokkenheid van je team. Kies voor ons beproefde aanbod of een traject op maat.

< Bekijk de Common Ground aanpak (1.27min)

Common Ground aanpak

Ontwikkelen met kwaliteit

Met voorbeelden en formats voor iedere stap in het proces maak je snel stappen: van visie tot inbedding in het curriculum, van schoolcultuur tot werkvorm of lessenserie. We gidsen je graag voorbij veelvoorkomende valkuilen en vertellen je de voor- en nadelen van verschillende keuzes.

Jouw school aan het roer

We bouwen samen aan burgerschap, maar je maakt als school zelf de keuzes. Hoe je burgerschap ook wil integreren, en of je nou op een bijzondere of openbare school werkt.

Je leert het zelf doen

Wij maken onszelf graag overbodig. Door een goed fundament te leggen en je collega’s te professionaliseren. We bieden zelfs train-de-trainers aan.

Draagvlak en enthousiasme

We gebruiken veranderkundige inzichten om het enthousiasme in je team aan te wakkeren. We maken burgerschapsonderwijs bovendien heel concreet. Zo wordt het voor collega’s eenvoudiger om te zien wat ze al doen en wat het van ze vraagt.

Transparante kwaliteit

We werken vanuit het principe van transparante kwaliteit. Dat betekent het volgende:

Voor wie werken we?

Onze diensten zijn gericht op diverse onderwijsinstellingen, waaronder basisscholen, voortgezet onderwijsinstellingen en middelbaar beroepsonderwijs. We werken ook nauw samen met educatieve partners, zoals organisaties in de culturele sector, maatschappelijke instellingen en bibliotheken.

PO

Basisscholen

Ontdek hoe wij basisscholen ondersteunen bij het doorontwikkelen van burgerschapsonderwijs.
VO

Middelbare Scholen

Leer hoe we samen met middelbare scholen bouwen aan burgerschap.
MBO

ROC's

Ontdek hoe wij ROCs verder helpen met de ontwikkeling van hun burgerschapsonderwijs.

Educatieve Partners

Kom te weten hoe we educatieve partners adviseren en speciale projecten vormgeven.

Werk met ons samen:

Wil je samen met ons werk maken van burgerschapsonderwijs?
Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Privacy en gegevensbescherming

Bij Bureau Common Ground hechten we veel waarde aan privacy en gegevensbescherming. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in burgerschapsonderwijs!