Visie

bureau common ground, burgerschapsonderwijs

Ontwikkeltraject: Een visie op burgerschapsonderwijs ontwikkelen

Concretiseren van je visie

Op scholen die expliciet en bewust aandacht besteden aan burgerschapsvorming hangt vaak een positieve sfeer en is er meer wederzijds begrip. Om daar te komen kijken we naar de wet en stellen we vast wat burgerschap specifiek voor jouw school betekent. Welke leerdoelen kies je? Welke thema’s spelen op jouw school? En welke pedagogische en didactische principes stel je centraal? Met onze materialen en begeleiding wordt het doorhakken van knopen kinderspel.

Zorgen voor draagvlak

Visies liggen vaak in de kast stof te happen, zeker wanneer ze abstract blijven. Om te zorgen dat de visie gaat leven betrek je collega’s, leerlingen en ouders bij het ontwerpproces. Maar hoe doe je dat? We bieden tips en interactieve werkvormen om een visie te ontwikkelen die door de hele school wordt gedragen.

We formuleren een visie die:

Bekijk ook ons andere aanbod:

Doorlopende leerlijn

Dé manier om een doelgericht, samenhangend curriculum te ontwikkelen.

Sterke schoolcultuur

Maak van je school een oefenplaats voor burgerschap.

Kwaliteitszorg inrichten

Ontdek een methode die past bij je school en je burgerschapsonderwijs.

bureau common ground, burgerschapsonderwijs

Visie met resultaat

‘We kregen snel in kaart waar onze sterke en zwakke punten liggen, schreven een visie én hebben per schoolvak in kaart gebracht hoe we burgerschapsvorming kunnen integreren in het curriculum. Ook na ons traject hebben we nog regelmatig contact. Kortom, een erg fijne samenwerking’

- Robin de Jager, coördinator burgerschap,
Anna van Rijn College Nieuwegein

Aan de slag met burgerschapsonderwijs op jouw school?
Met de Common Ground aanpak krijg je het voor elkaar.

Of het nou gaat om het leggen van een fundament of een bouwsessie voor het doorontwikkelen van je burgerschapsonderwijs: we kijken samen naar de mogelijkheden voor jouw school. Plan een afspraak in voor een kennismaking.

Transparante kwaliteit

Bij bureau Common Ground staan we voor transparante kwaliteit. Onze missie is om met scholen te bouwen aan beter burgerschapsonderwijs. Op zo’n manier dat leerlingen maatschappelijk betrokken raken en weten vanuit welke idealen zij verschil willen en kunnen maken. Dat doen we altijd met transparante kwaliteit: we maken duidelijk welke praktijkervaringen, wetenschappelijke inzichten en kennis van wetgeving we gebruiken.

Een heldere visie die wordt gedragen door de hele school.

bureau common ground, burgerschapsonderwijs

Privacy en gegevensbescherming

Bij Bureau Common Ground hechten we veel waarde aan privacy en gegevensbescherming. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in burgerschapsonderwijs!