Kwaliteitszorg

bureau common ground, burgerschapsonderwijs
In de afgelopen jaren hebben we hele uiteenlopende vormen van kwaliteitszorg ingericht;

Ontwikkeltraject:
kwaliteitszorg inrichten

Door ons burgerschapsonderwijs regelmatig te evalueren weten we of we het goed(e) doen. We hebben verschillende instrumenten voor kwaliteitszorg ontwikkeld en de voor- en nadelen van bestaande instrumenten op een rij gezet, inclusief tips en tricks. Van klassieke vragenlijsten tot voor leerlingen aansprekende methodes als tijdscapsules en leerlingarena’s. Zo kun je kiezen voor een werkwijze die bij jouw school past.

Een professionele cultuur

Kwaliteitszorg is soms gericht op verantwoording aan de Inspectie. In dat model geloven wij niet. Voor wie aan goede kwaliteitszorg doet, is de Inspectie een bijzaak. Wat ons betreft is kwaliteitszorg meer dan de resultaten op een rij zetten. Samen bepalen waar je heen wil, de resultaten duiden en vooral aan de slag gaan met professionalisering en onderwijs doorontwikkelen zijn ook onderdeel van een professionele cultuur. We helpen je graag bij de ontwikkeling van zo’n professionele cultuur voor burgerschapsonderwijs.

Professionaliseringstraject: Lesson study voor burgerschapsonderwijs

Kwalitatief sterk onderwijs begint bij het ontwerpen van lessen. Hoe ontwerp je bijvoorbeeld lessen waarin leerlingen meer politiek zelfvertrouwen krijgen? Dat is een van de onderzoeksvragen die in een Lesson study traject over burgerschap centraal kan staan. We begeleiden een groep leraren in het ontwikkelen van de ultieme les burgerschap. Waarna je de lessons learned met het hele team kunt delen.

Bouwstenen voor kwaliteitszorg

Tijdens een training leer je welke instrumenten je kan inzetten voor kwaliteitzorg voor burgerschap op jouw school.

Trainingen
bureau common ground, burgerschapsonderwijs
Lesson Study voor burgerschapsonderwijs
Trainingen & ontwerpsessies

Kwalitatief sterk onderwijs begint bij het ontwerpen van lessen. Hoe ontwerp je bijvoorbeeld lessen waarin leerlingen meer politiek zelfvertrouwen krijgen? Dat is een van de onderzoeksvragen die in een Lesson study traject...

bureau common ground, burgerschapsonderwijs
Ritme en routine
Trainingen & ontwerpsessies

Zodra je weet welke instrumenten je inzet voor kwaliteitszorg voor burgerschap, begint het pas echt: het vinden van een cyclus met ritmes en routines. Hoe vaak per jaar steken we de peilstok...

bureau common ground, burgerschapsonderwijs
Kwaliteitszorg
Begeleiding & training

We zijn ervan overtuigd: kwaliteitszorg kan ontzettend leuk zijn. Tenminste, als je een manier vindt die bij je school past. Het niet stopt bij het op een rij zetten van de resultaten....

Meer artikelen laden...

Transparante kwaliteit

Bij bureau Common Ground staan we voor transparante kwaliteit. Onze missie is om met scholen te bouwen aan beter burgerschapsonderwijs. Op zo’n manier dat leerlingen maatschappelijk betrokken raken en weten vanuit welke idealen en hoe zij verschil kunnen maken. Dat doen we altijd op basis van praktijkervaringen, wetenschappelijke inzichten en kennis van wetgeving.

bureau common ground, burgerschapsonderwijs

Aan de slag met kwaliteitszorg

‘Weten welke maatschappelijke onderwerpen onder leerlingen leven. Samen goede lessen ontwerpen of een training volgen. Maar ook vieren dat leerlingen echt iets hebben geleerd. Dat zijn net zo goed essentiële onderdelen van kwaliteitszorg als inzicht krijgen in de resultaten.’

— Bram Eidhof, oprichter bureau Common Ground

Bekijk ook ons andere aanbod:

Visie ontwikkelen

Het fundament van burgerschapsonderwijs: een heldere visie die wordt gedragen door de hele school.

Doorlopende leerlijn

Dé manier om een doelgericht, samenhangend curriculum te ontwikkelen.

Sterke schoolcultuur

Maak van je school een oefenplaats voor burgerschap.

Aan de slag met burgerschapsonderwijs op jouw school?
Met de Common Ground aanpak krijg je het voor elkaar.

Of het nou gaat om het leggen van een fundament of een bouwsessie voor het doorontwikkelen van je burgerschapsonderwijs: we kijken samen naar de mogelijkheden voor jouw school. Plan een afspraak in voor een kennismaking.

Bouw aan een solide basis met transparante kwaliteitszorg.

bureau common ground, burgerschapsonderwijs

Privacy en gegevensbescherming

Bij Bureau Common Ground hechten we veel waarde aan privacy en gegevensbescherming. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in burgerschapsonderwijs!