Burgerschap & je vak

Ontwerpsessie

Burgerschapsonderwijs is het meest effectief als het schoolbreed wordt ingezet: niet in één vak of project, maar in meerdere vakken. Dat betekent dat (bijna) elke collega aan het burgerschapsonderwijs op school kan bijdragen. Maar zelf burgerschapslessen ontwerpen: hoe pak je dat aan?

Inhoud ontwerpsessie

Over deze ontwerpsessie

Het verschilt natuurlijk per vak waar het zwaartepunt ligt: waar Geschiedenis en Maatschappijleer zich goed lenen voor kennis over democratie en de rechtsstaat, leent een vak als Natuurkunde zich goed voor maatschappelijke discussies over kernenergie. Maar hoe ontwerp je eigenlijk burgerschapslessen voor je eigen vak? In deze ontwerpsessie begeleiden we je met een collega’s uit je sectie om te kijken waar de kansen en uitdagingen liggen voor jullie vak.

Het resultaat

Leraren die in staat zijn om voor hun eigen vak burgerschapslessen te ontwerpen, om op die manier bij te dragen aan samenhangend burgerschapsonderwijs in de school.

Geschikt voor

– Docenten VO

Duur en tijd

2,5 uur per ontwerpsessie. We raden aan om ten minste 2 ontwerpsessies te houden, zodat deelnemende leraren tussendoor hun lesontwerpen in de praktijk kunnen brengen.

Kosten

Vraag een offerte aan.

Locatie

We geven deze training op locatie, dus bij jou op school.

Vragen over de training?
Onderzoeken wat er mogelijk is voor jouw school?

Plan een afspraak in voor een kennismaking. Of het nou gaat om een onderwijsprogramma, of een bouwsessie voor het doorontwikkelen van je burgerschapsonderwijs. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jullie situatie. Dat kan via een video-gesprek, telefonisch of op locatie.

bureau common ground, burgerschapsonderwijs

Privacy en gegevensbescherming

Bij Bureau Common Ground hechten we veel waarde aan privacy en gegevensbescherming. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in burgerschapsonderwijs!