Lesson Study voor burgerschapsonderwijs

Training

Kwalitatief sterk onderwijs begint bij het ontwerpen van lessen. Hoe ontwerp je bijvoorbeeld lessen waarin leerlingen meer politiek zelfvertrouwen krijgen? Dat is een van de onderzoeksvragen die in een Lesson study traject over burgerschap centraal kan staan. We begeleiden een groep leraren in het ontwikkelen van de ultieme les burgerschap. Waarna je de lessons learned met het hele team kunt delen.

Inhoud training

In deze trainingsreeks werken we aan de hand van lesson study aan professionalisering. Centraal staat het ontwikkelen van een kwalitatief sterke les of lessenserie over een burgerschapsonderwerp. Je leert over effectieve instructiemethodes en we delen handige lesstructuren en voorbeelden.

Het resultaat

Na deze training ben je op de hoogte van hoe een sterke les over burgerschap eruit ziet, en welke ingrediënten effectief en activerend zijn. Omdat je de training met collega’s volgt, kun je vervolgens als groep andere collega’s ondersteunen.

Geschikt voor

– Leraren PO
– Leraren VO
– Leraren MBO

Duur en tijd

Deze trainingsreeks bestaat uit
4 sessies van 3 uur.

Kosten

Afhankelijk van je wensen maken we een offerte op maat.

Locatie

We geven deze training op locatie, dus bij jou op school.

Bijzonderheden

Heb je al ervaring met Lesson Study? Dan bouwen we daar graag op voort. Dat scheelt tijd en kosten.

Vragen over de training?
Onderzoeken wat er mogelijk is voor jouw school?

Plan een afspraak in voor een kennismaking. Of het nou gaat om een onderwijsprogramma, of een bouwsessie voor het doorontwikkelen van je burgerschapsonderwijs. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jullie situatie. Dat kan via een video-gesprek, telefonisch of op locatie.

bureau common ground, burgerschapsonderwijs

Privacy en gegevensbescherming

Bij Bureau Common Ground hechten we veel waarde aan privacy en gegevensbescherming. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in burgerschapsonderwijs!