Verschil leren maken

Ontwerpsessie

Leren hoe democratie werkt is een belangrijk onderdeel van burgerschap. Maar je burgerschapsonderwijs gaat pas echt leven als je leerlingen laat ervaren op welke manieren ze hun stem kunnen gebruiken en invloed kunnen uitoefenen, op kleine en grote schaal.

Inhoud ontwerpsessie

Over deze ontwerpsessie

In deze ontwerpsessie staat doen centraal. Hoe krijg je je leerlingen in een actiestand en zorg je dat ze niet alleen maar analyseren en discussiëren of lezen en schrijven, maar juist actief de maatschappij ingaan? In lessen waarbij verschil maken centraal staat laten leerlingen hun stem horen en gaan ze maatschappelijke problemen oplossen. In deze ontwerpsessie verkennen we de randvoorwaarden van activerend burgerschap en bespreken we praktische dilemma’s waar je tegenaan kan lopen.

Het resultaat

Leraren die in staat zijn om een les zo in te richten zodat activerend burgerschap centraal staat.

Geschikt voor

– Leraren PO
– Leraren VO
– Leraren MBO

Duur en tijd

2,5 uur per ontwerpsessie. We raden aan om ten minste 2 ontwerpsessies te houden, zodat deelnemende leraren tussendoor hun lesontwerpen in de praktijk kunnen brengen.

Kosten

Vraag een offerte aan.

Locatie

We geven deze training op locatie, dus bij jou op school.

Vragen over de training?
Onderzoeken wat er mogelijk is voor jouw school?

Plan een afspraak in voor een kennismaking. Of het nou gaat om een onderwijsprogramma, of een bouwsessie voor het doorontwikkelen van je burgerschapsonderwijs. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jullie situatie. Dat kan via een video-gesprek, telefonisch of op locatie.

bureau common ground, burgerschapsonderwijs

Privacy en gegevensbescherming

Bij Bureau Common Ground hechten we veel waarde aan privacy en gegevensbescherming. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in burgerschapsonderwijs!