De basiswaarden

Ontwerpsessie

De wet Verduidelijking Burgerschapsopdracht geeft aan dat burgerschapsonderwijs gericht moet zijn op het overbrengen van kennis van en respect voor de democratische rechtstaat, en dat daarbinnen de drie basiswaarden vrijheid, gelijkheid en solidariteit centraal staan. Leerlingen moeten ook kunnen oefenen met deze basiswaarden en eventuele botsingen. Maar hoe zorg je ervoor dat deze basiswaarden voldoende aan de orde komen binnen je lessen?

Inhoud ontwerpsessie

Over deze ontwerpsessie

In deze ontwerpsessie ga je met je collega’s aan de slag met het ontwerpen van lessen die raken aan de democratische basiswaarden. Hierbij is het doel dat leerlingen kennis ontwikkelen van de democratische basiswaarden en om kunnen gaan met botsingen daartussen. Samen verkennen we wat de basiswaarden betekenen en waar het in de praktijk schuurt. We zoeken aanknopingspunten met je lesstof en ontwerpen hier burgerschapsonderwijs voor, met aandacht voor de leefwereld van leerlingen.

Het resultaat

Leraren die in staat zijn om voor hun eigen vak burgerschapsonderwijs te ontwerpen over vrijheid, gelijkheid en solidariteit, en zo werken aan de burgerschapsopdracht van hun school.

Geschikt voor

– Leraren PO
– Leraren VO
– Leraren MBO

Duur en tijd

2,5 uur per ontwerpsessie. We raden aan om ten minste 2 ontwerpsessies te houden, zodat deelnemende leraren tussendoor hun lesontwerpen in de praktijk kunnen brengen.

Kosten

Vraag een offerte aan.

Locatie

We geven deze training op locatie, dus bij jou op school.

Vragen over de training?
Onderzoeken wat er mogelijk is voor jouw school?

Plan een afspraak in voor een kennismaking. Of het nou gaat om een onderwijsprogramma, of een bouwsessie voor het doorontwikkelen van je burgerschapsonderwijs. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jullie situatie. Dat kan via een video-gesprek, telefonisch of op locatie.

bureau common ground, burgerschapsonderwijs

Privacy en gegevensbescherming

Bij Bureau Common Ground hechten we veel waarde aan privacy en gegevensbescherming. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in burgerschapsonderwijs!