Diversiteit & je vak

Ontwerpsessie

De wet Verduidelijking Burgerschapsopdracht stelt dat burgerschapsonderwijs zich onder meer moet richten op het bijbrengen van kennis over en respect voor diversiteit. Specifiek gaat het dan om verschillen in godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, afkomst, geslacht, handicap en seksuele gerichtheid. En over de waarde dat gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden. Maar hoe ontdek je welke kennis over diversiteit relevant is voor jouw vak? En hoe zorg je ervoor dat je lessen over diversiteit niet uit de hand lopen?

Inhoud ontwerpsessie

Varianten

Over deze ontwerpsessie

In deze ontwerpsessie ga je met je collega’s aan de slag met het ontwerpen van lessen die raken aan diversiteit.

Het resultaat

Leraren die in staat zijn om voor hun eigen vak burgerschapslessen te ontwerpen over diversiteit, en zo werken aan de burgerschapsopdracht van hun school.

Geschikt voor

– Leraren PO
– Leraren VO
– Leraren MBO

Duur en tijd

2,5 uur per ontwerpsessie. We raden aan om ten minste 2 ontwerpsessies te houden, zodat deelnemende leraren tussendoor hun lesontwerpen in de praktijk kunnen brengen.

Kosten

Vraag een offerte aan.

Locatie

We geven deze training op locatie, dus bij jou op school.

Vragen over de training?
Onderzoeken wat er mogelijk is voor jouw school?

Plan een afspraak in voor een kennismaking. Of het nou gaat om een onderwijsprogramma, of een bouwsessie voor het doorontwikkelen van je burgerschapsonderwijs. We kijken samen naar de mogelijkheden voor jullie situatie. Dat kan via een video-gesprek, telefonisch of op locatie.

bureau common ground, burgerschapsonderwijs

Privacy en gegevensbescherming

Bij Bureau Common Ground hechten we veel waarde aan privacy en gegevensbescherming. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit delen met derden en alleen gebruiken voor het versturen van onze nieuwsbrief. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.Meld je vandaag nog aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in burgerschapsonderwijs!